Tashfin ibn Ali (vdiq më 1145) ishte mbreti i gjashtë i dinastisë Almoravid, i cili sundoi nga viti 1143 deri në vitin 1145.

Tashfin ibn Ali
Sulltan
Në zyrë
1143 – 1145
PasardhësiAli ibn Jusuf
Pasuar ngaIbrahim ibn Tashfin
Të dhënat vetjake
Vdiq më1145

BiografiaRedakto

Ai u emërua si guvernator i Granadës dhe Almerisë më 1129, poashtu edhe i Kordobës më 1131, kur ishte sundimi i babait i tij. Kur u bë sundues pas babait të tij, ai shkoi të luftoj kundër kalifatit Almohad. Ai më pas bëri thirrje për një flotë nga Almeria dhe duke u përpjekur për të hyrë në port natën mbi kalë, ai ra nga një shkëmb dhe vdiq më 1145.