Tastiera është çdo instrument që ka tastierë muzikore. Tastiera më e zakonshme është piano. Instrumentet tjera me tastierë muzikore që përdoren gjerë janë organot e ndryshme, si dhe instrumentet tjera mekanike, elektromekanike dhe elektronike. Në kohët e sodit ky term më së shumti përdoret si sinonim i sintisajzerëve.

Lista e instrumenteve me tastierëRedakto

ChordophonesRedakto

 
Sintisajzerët analogë

AerophonesRedakto

IdiophonesRedakto

ElectrophonesRedakto