Teksti shkollor zakonisht është një shprehje që përdoret për emërtimin e librave shkollorë, materialeve shtesë apo plotësuese në lidhje me ta, doracakët përkatës etj. Mund të zëvendësohet edhe me termin “libër shkollor” kur përdoret pranë fjalës “tekst” (në kuptimin pjesë e shkëputur e një shkrimi). [1] Ai paraqet një përmbledhje gjithëpërfshirëse të përmbajtjes në një degë të caktuar të shkencës. Tekstet shkollore historikisht janë shtypur (prodhuar) për të plotësuar nevojat mësimore (të nxënësve dhe mësimdhënësve) të institucioneve arsimore. [2] Sot, shumë tekste shkollore (libra) krahas formave të shtypyra grafike publikohen edhe në formatin digjital.

Teksti shkollor

Shiko gjithashtuRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ https://masht.rks-gov.net/uploads/2015/05/standardet-e-teksteve.pdf
  2. ^ "schoolbook - definition of schoolbook in English from the Oxford dictionary". Arkivuar nga origjinali origjinali më 18 gusht 2016. Marrë më 23 prill 2016. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)