Teologjia (greq θεος, theos, "Perëndi", + λογος, logos, "fjalë", "arsye", "mësim") dhe do të shqipërohej "mësimi i Perëndisë" lidhur me fenë, spiritualitetin dhe Perëndinë. Teologët përpiqen të përdorin gjuhë të arsyeshme dhe argumente (me emërtime tipike, të rrjedhura nga greqishtja dhe latinishtja) të diskutojne, shtjellojnë, dhe mësojne çështjet e panumërta kryesore fetare, me qëllim të sqarojë dallimet fetare, dhe të mbajë një koncept shekullor të besimit.

Historia e emërtimitRedakto

Historia e teologjisëRedakto

Teologjia dhe akademiaRedakto

Studimet teologjike ndër instituticione të ndryshmeRedakto

Nënndarjet e teologjisëRedakto

CitimeRedakto

== Shiko edhe Mëso

  • [Teologjia θεος,perendi,λογος,dije,shkenc,arsye,mesim]

scusa ciao

Lidhje të jashtmeRedakto