Spiritualiteti ose frymorja (nga lat. spiritus - shpirt, frymë) është rryma fetare që merret me gjithëçka që ka të bëjë me shpirtin dhe frymoren. Pasiqë frymorja merret me të vërtetat e amshuara lidhur me natyrën dhe qellimin e fundëm të njeriut ajo bie shpesh në kundërshtim me çështjet kohore dhe botërore.

Historia e spiritualitetitRedakto

Spiritualiteti dhe fejaRedakto

Spiritualiteti dhe shkencaRedakto

Spiritualiteti dhe njeriuRedakto

Spiritualiteti trashëgimor dhe bashkësitëRedakto

Spiritualiteti ne budizëm dhe taoizëmRedakto

Spiritualiteti në hinduizëm dhe janizëmRedakto

  • Lutja
  • Puja
  • Joga
  • Agjërimi
  • Pelegrinimi
  • Përsiatja
  • Soditja

Spiritualiteti në IslamRedakto

Spiritualiteti në krishterimRedakto

Shiko edheRedakto

Lidhje te jashtmeRedakto