Teuta Blaka u lind në Pejë në 06.10.1985. Ka mbaruar shkollën e ultë të muzikës,dega-flautë kurse në shkollën e mesme ka vijuar mësimet në degën e aktrimit. Me këndim nis të merret qysh nga mosha e hershme duke kënduar nëpër festivale të ndryshme lokale në Pejë.Njëherit ka qenë pjesëmarrëse në"Ethet e së premtes mbrëma"në audicionin e dytë me ç'rast i kaloi të tri fazat e këtij spektakli.Ka marr pjesë në TOP FEST 2 me këngë të kompozuar nga Efraim Kastrati,poashtu edhe në KOSOVA FEST me këngë të kompozuar nga Edmond Zhulali ku është shpërblyer me vendin e dytë.Poashtu edhe në POLIFEST është shpërblyer me vendin e dytë me këngë të kompozuar nga Alfred Kaçinari ka qene solo-kengetare ne Grupin HANA-band.pas ndarjes nga ky grup ka bere shume inqizime dhe kenge te mirepriura me muzike te mirefillte. tani eshte ne pergaditje te albumit te saje te pare ,qe do te perfshihen disa kenge te padegjuara akoma ne publik. Studion-master shkencat Politike në KASHS "FAMA" në Prishtinë.Eshte e martuar, vajza e saje quhet OENA dhe jeton shume e lumtur me bashkeshortin Albanin dhe jetojne dhe punojne ne Prishtine