The Aviator është një film artistik dramatik i prodhuar në ShBA dhe shfaqur më vitin 2004.

ÇmimeRedakto

The Aviator ka qenë i nominuar për çmimin "Golden Globe - 2004" po ashtu edhe për çmimin "Academy Award - 2005". Përpos nominimit të filmit janë nominuar edhe disa anëtarë të ekipit realizues të filmit për këtë çmim. Kështu regjia e Martin Scorsese është nominuar në kategorin Regjia më e mirë; Leonardo DiCaprio është nominuar për kategorin Prodagonisti më i mir në film dramatik dhe Cate Blanchett në kategorin protagonistia dytësore.