Tomizmi është një formë e mendimit teologjik dhe filozofik që buron nga Toma Akuini, dhe që u përdor sidomos nga Dominikanët. Tomizmi kishte një ndikim të fortë brenda Kishës Katolike edhe gjatë shekullit XIX. Vazhdimi i të menduarit tomist në shekullin XX shpesh quhet neotomizëm. Tomizmi modern është një burim i rëndësishëm për krishterimin. Tomizmi është qasje filozofike e cila bashkon teologjinë greke dhe të krishterë.

Shih edhe

Redakto