Toto Bolena (çetë partizane)

Toto Bolena (çetë partizane) është një çetë partizane qe u inkuadrua ne Brigadën e VI Sulmuese.

Sfondi historikRedakto

Ne dhjetor 1942 u krijuan cetat "Avni Rustemi", "Hajredin Tremishti", "Sulo Lalaj", ne 1943 "Toto Bolena" e bat. Ismail Haki Kuçi. Drejtues politik i çetës Asim Zeneli, zv/komandanti i saj Xheladin Beqiri.

HistoriaRedakto

Në 23 qershor 1943 në Kondale në Fterrë inagurohet çeta "Toto Bolena", ku komisar i saj caktohet Hiqmet Dusha dhe me 7 gusht 1943 kjo çetë inkuadrohet në batalionin "Asim Zeneli", i pari batalion në qarkun e Gjirokastrës.

AksionetRedakto

Sulmi me 26-27 janar 1943 ne Borsh kundër qendrës italiane.

Shih edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto