Traktati i Gaeta-s ka qene nje marreveshje politike e permbyllur ne Gaeta ne 26. mars 1451 midis Alfonso V. dhe dy ambasadoreve te Skënderbeut.[1][2] Në traktat Zot i Shqipërisë, Skënderbeu dhe mbreti i Napolit dalin të dy të barabartë dhe jo njëri kryezot e tjetri vasal.[2]

Literatura Redakto

Referime Redakto

  1. ^ Akademia 2002, p. 417
  2. ^ a b Frashëri, Kristo (2009). Skënderbeu i shpërfytyruar nga një historian zviceran dhe disa analistë shqiptarë. Tirana: Dudaj. fq. 101–102. ISBN 978-99943-0-109-6.