Kjo faqe i referohet Partisë Transhumaniste të Shteteve të Bashkuara. Për parti politike me të njëjtin emër në vende të tjera, shihni politikën transhumaniste .

Partia Transhumaniste është një parti politike në Shtetet e Bashkuara. Platforma e partisë bazohet në idetë dhe parimet e politikës transhumaniste, d.m.th., përmirësimin e njeriut, të drejtat e tij, shkencën, zgjatjen e jetëgjatësisë dhe përparimin teknologjik . [1] [2]

Transhumanist Party
Ideologjia Libertarian Transhumanism,
Extropianism,
Technogaianism

HistorikuRedakto

Partia Transhumaniste u themelua në vitin 2014 nga Zoltan Istvan.Istvan u bë kandidati i parë politik që kandidoj nën flamurin e Partisë Transhumaniste kur ai njoftoi kandidaturën e tij për President të Shteteve të Bashkuara në zgjedhjet presidenciale të Shteteve të Bashkuara të vitit 2016 . [1] Partia Transhumaniste është paraqitur ose përmendur në shumë site kryesore mediatike, duke përfshirë National Review, Business Insider, [3] Extreme Tech, Vice, [4] Wired, The Telegraph, The Huffington Post, Joe Rogan Experience, Heise Online, [5] Gizmodo, [6] dhe Reason . [7] Shkencëtari politik Roland Benedikter tha se formimi i Partisë Transhumaniste në Sh.B.A ishte një nga tre arsyet që transhumanizmi u bë popullor në vitin 2014,duke krijuar "një nivel të ri dukshmërie publike dhe ndikimit të mundshëm". [8]

  1. ^ a b "Should a Transhumanist Run for US President?". Huffington Post. 8 tetor 2014. Marrë më nëntor 1, 2014. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  2. ^ John Hewitt (31 tetor 2014). "An interview with Zoltan Istvan, leader of the Transhumanist Party and 2016 presidential contender". ExtremeTech. Marrë më shkurt 12, 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  3. ^ Preetam Kaushik (26 shkurt 2015). "Transhumanism in India: Between faith and modernity". Business Insider India. Marrë më mars 7, 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  4. ^ Zoltan Istvan (22 janar 2015). "The Transhumanist Party's Presidential Candidate On the Future of Politics". Motherboard. Marrë më mars 7, 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  5. ^ Roland Benedikter (11 janar 2015). "2014: Drei Schritte zum "Transhumanismus"". Heise online. Marrë më mars 7, 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  6. ^ Zoltan Istvan (23 shkurt 2015). "Anti-Aging Experts Made a Million-Dollar Bet on Who Dies Last". Gizmodo. Marrë më mars 7, 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  7. ^ Zach Weissmueller (6 shkurt 2015). "What If You Could Live for 10,000 years? Q&A with transhumanist Zoltan Istvan". Reason. Marrë më mars 7, 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)
  8. ^ Roland Benedikter, Ph.D., Katja Siepmann and Annabella McIntosh (6 mars 2015). "The Age of Transhumanist Politics Has Begun: Will It Change Traditional Concepts of Left and Right? An Interview with Political Analyst Roland Benedikter". The Leftist Review. Marrë më mars 7, 2015. Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)Mirëmbajtje CS1: emra të shumëfishtë: lista e autorëve (link)