Lumi i Trebishnjicës

lum në Bosnie dhe Hercegovinë
(Përcjellë nga Trebishnjica)

Trebishnjica (boshnjakisht: Trebišnjica) është lumë në Bosnje dhe Hercegovinë. Ka një gjatësi prej rreth 96.5 km dhe buron në një lartësi mbidetare prej 398 metrash. Trebishnjica është lumë i cili i takon ujëmbledhësit të Detit Adriatik.

Lumi Trebishnjica tek qyteti Trebinje