Në seksualitetin e njeriut, një treshe është aktivitet seksual që përfshin tre persona në të njëjtën kohë. Edhe pse treshe është më së shumti aplikohet për aktivitete seksuale rastësore që përfshijnë aktivitetin seksual mes tre pjesëmarrës, një treshe gjithashtu mund të praktikohet edhe në marrëdhënie afatgjata, të tilla si polyamoria , ose ménage à trois.

Paraqitje artistike e marrëdhënies treshe

Treshja është një formë e seksit në grup, që përfshin vetëm tre persona. Ajo mund të ndodhi më shpesh në situata private, të tilla si aktiviteti seksual spontan midis tre miqve; por rrallë ndodh midis të panjohurëve, siç është rasti me orgjitë ose festat seksuale.

Pozicione seksualeRedakto

Aktiviteti seksual tresh mund të ndodhë në një numër të pozicionesh seksuale; për shembull, pozicionet në vijim:

SiguriaRedakto

Si me të gjitha format e aktivitetit seksual ku shkëmbehen lëngjet trupore dhe përfshijnë kontaktin e mukozave, një treshe mund të çojë në transmetimin e infeksioneve seksualisht të transmetueshme. Prandaj, praktikimi i seksit të sigurt, ku përdorimi i prezervativit është thelbësor, është i këshillueshëm.