37°31′N 22°23′E / 37.517°N 22.383°E / 37.517; 22.383

Tripolicë
Τρίπολη
Qytet

Tripolicë, (greqisht: Τρίπολη; katharevusa: Τρίπολις; përbashkët: Τριπολιτσά, nga Tripolitsa dhe italisht: Tripolizza) është një qytet në Greqi, qendra e Peloponezit, dhe si kryeqytet më e madhe e Arkadisë. Ajo është e vendosur në afërsi të rrënojat e qyteteve antike Tegea dhe Mantinea. Popullsia e Tripolicës është rreth 25.000 banorë.