Bloget sociale janë padyshim fenomeni i momentit në botën virtuale por nëse shohim sondazhet veme re se grupmosha të ndryshme preferojnë adresa të ndryshme. Kështu blogu amerikan Twitter 11 % te anëtareve të vet i ka te grupmoshes 12-17 vjeç, çka tregon se ky blog pëlqehet më shumë nga të rriturit. Adoleshentet në përgjithësi parapëlqejnë të navigojnë në Facebook, MySpace apo Friendster.

Sondazhi i publikuar nga comScore thekson se mosha që parapëlqen më shumë Twitter është 30-40 vjeç. Kjo tregon seriozitetin e faqes Twitter në të cilën janë regjistruar shumë emra të njohur.

Kështu, zonja e pare e Britanisë, Sarah Brown ështe një prej njerëzve që parapëlqejnë navigimin në këtë faqe, ndërsa protestat në Iran kanë gjetur një strehe të sigurt në Twitter ku çdo moment pasqyroheshin zhvillimet me të fundit.

OrigjinaRedakto

Origjina e Twitter qëndrojn në një "seancë ditore", mbajtur nga anëtarët e bordit të kompanisë Odeo. Jack Dorsey, atëherë një student universitar në Universitetin e Nju Jorkut, prezantoi idenë e një individi nëpërmjet një shërbimi SMS për të komunikuar me një vendim të një grupi të vogël. Vendimi ishte gjithashtu pjesërisht për shkak të faktit se Twitteri ishte tashmë në përdorim, dhe ajo ishte gjashtë muaj pas fillimit të twitterit dhe ndryshoi emrin e shërbimit të Twitter. Zhvilluesit fillimisht konsiderohet "10958" si një kod të shkurtër, por më vonë e ndryshoi atë në "40404". Puna në këtë projekt ka filluar më 21 mars 2006, kur Dorsey publikoi mesazhin e parë në Twitter "lehtësinë e përdorimit dhe e paharrueshme.": Pacific Standard Time (PST). Si kryeshef ekzekutiv, Dorsey pa fillimin përmes dy raundeve të financimit të kapitalit nga ana e kapitalistëve që kanë mbështetur kompaninë. Më 16 tetor 2008, Williams mori përsipër rolin e CEO, dhe Dorsey u bë kryetar i bordit. Më 4 tetor 2010, Williams njoftoi se ai ishte duke dhënë dorëheqjen si CEO. Dick Costolo, ish shefi i Twitter operativ, u bë CEO. Më 4 tetor 2010, Williams bëri një njoftim duke thënë se ai do të qëndrojë me kompaninë dhe do të përqendrohet plotësisht në strategjinë e produktit.