Ulrik Neumann (23 tetor 1918 - 28 qershor 1994) ishte aktorë dhe muzikantë danezë. Ai është shfaqur më shumë se 19 filma mes vitit 1940 dhe 1966. Nga viti 1959 deri më 1961, ai ishte anëtarë i grupit Swe-Danes më këngëtaren Alice Babs dhe violinistin Svend Asmussen.

Ulrik Neumann
Ulrik neumann 1958.jpg
Ulrik Neumann në vitin 1958
Informacione
Lindja23 tetor 1918
Vdekja28 qershor 1994
Profesion(e)Aktorë, muzikantë
Instrument(e)Kitarë
Vite aktiv1933-1966
Bashkëpunim(e) meGerda Neumann
Webfaqja
www.maherzain.com

FilmografiaRedakto

 • Der var engang (1966)
 • Melodin som kom bort (1965)
 • Ballade på Bullerborg (1959)
 • Musik ombord (1958)
 • Seksdagesløbet (1958)
 • Kispus (1956)
 • Ny og sørgelig vise (1953)
 • Drömsemester (1952)
 • Op og ned langs kysten (1950)
 • Lattjo med Boccaccio (1949)
 • Når katten er ude (1947)
 • Musik i haven (1945)
 • Otte hundrede akkorder (1945)
 • Rejsefeber (1944)
 • Det kære København (1944)
 • Ebberød Bank (1943)
 • Op med humøret (1943)
 • En mand af betydning (1941)
 • En ganske almindelig pige (1940)