Unioni Ballkanik i Pingpongut

Unioni Ballkanik i Pingpongut (Anglisht: Balkan Table Tennis Union - BTTU) është organizatë sportive e cila merret me organizimet e sportit të pingpongut në Gadishullin e Ballkanit.

HistorikuRedakto

Unioni Ballkanik i Pingpongut është themeluar më 4 tetor 1991. Organizimi i parë i pingpongut në Ballkan u bë në vitin 1963. Ky organizim bashkëpunon me Federatën Ndërkombëtare të Pingpongut (ITTF) dhe me Unionin Evropian të Pingpongut (ETTU). Ai gjithashtu merret edhe me të gjitha çështjet që lidhen me pingpongun në nivel ballkanik, duke përfshirë zhvillimin dhe promovimin e sportit në territoret e kontrolluara prej 10 federatave të saj anëtare, si dhe organizimin e garave të Ballkanit si Kampionati Ballkanik U21, etj. Presidenti i saj që nga viti 2013 është Arben Mesai. [1] [2]

VendetRedakto

Shih edheRedakto

ReferimeRedakto