Universiteti i Padovës (italisht: Università degli Studi di Padova, UNIPD) është një universitet italian i vendosur në qytetin e Padovës, rajoni i Venetos, Italia veriore. Universiteti i Padovës u themelua në vitin 1222 nga një grup studentësh dhe mësuesish nga Bolonja. Padova është universiteti i 2të më i vjetër në Itali dhe universiteti i 5të më i vjetër në botë i mbijetuar. Në vitin 2010, universiteti kishte rreth 65,000 studentë. Në vitin 2021, ai u rendit i dyti "universiteti më i mirë" midis institucioneve italiane të arsimit të lartë me më shumë se 40,000 studentë sipas institutit Censis, dhe ndër 200 universitetet më të mira në botë sipas ARWU.

Universiteti strehon teatrin më të vjetër anatomik të përhershëm të mbijetuar në Evropë, që daton nga viti 1595.

Shiko edheRedakto

ReferimeRedakto