Universiteti i Pensilvanisë


Universiteti i Pensilvanisë (enUniversity of Pennsylvania ose UPenn) është një universitet kërkimor privat dhe anëtar i Ivy League, i vendosur në Filadelfia. UPenn është një nga 14 anëtarët themelues të Shoqatës Amerikane të Universiteteve dhe një nga nëntë Kolegjet Koloniale. UPenn është një nga ato universitete që pretendojnë se janë universiteti parë i themeluar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Universiteti i Pensilvanisë
University of Pennsylvania
Stema e Universitetit

Latin: Universitas Pennsylvaniensis
Slogani:Lux et veritas
Themeluar:1740
Tipi:Universitet privat
Stafi:7,031
Studentë:21,441
Kampusi:Filadelfia, Pennsylvania, ShBA
Website:UPenn.edu

Universiteti përmban programe universitare (Bachelor), pasuniversitare (Master), dhe programe doktorature (PhD).

Shkollat pasuniversitare të Universiteti, si Shkolla e Mjekësisë (Penn Med), Shkolla e Biznesit (Wharton), dhe Shkolla e Ligjit (Penn Law) janë disa nga më të vlerësuarat në ShBA.

Lidhje të jashtmeRedakto

  1. REDIRECT Stampa:En

Burim i të dhënaveRedakto