Utopia

komunitet ose shoqëri që zotëron cilësi shumë të dëshirueshme ose të përsosura

Utopia (nga greq. "ουτοπία", u - jo,nuk; topos - vend d.m.th. "askund", në asnjë vend) është një emërtim i sajuar nga Tomas More në vitin 1516 në një libër të tij për të përshkruar shoqerinë ideale. Utopia në kuptimin e përgjithshëm lidhet me përpjekjet njerzore për të krijuar një shoqëri më të mirë ose mbase të përsosur, ku kushdo dhe çdogjë punon në harmoni të përkryer. Si utopi përshkruhet një përfytyrim, që shënohet madje e mendueshme dhe e mundëshme nga shoqëria njerzore, por (ende) jo e arritshme nga ajo.

Ilustrim për utopinë e Tomas Morit

Prejardhja e fjalës

Redakto

Emërtime që lidhen me utopinë

Redakto

Utopia e Tomas More-it

Redakto

Llojet e utopisë

Redakto

Shembuj utopish

Redakto

Shiko edhe

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto