VAIO (Video Audio Integrated Operation, shqip: Operimi i Integruar i Figurës dhe Zërit) është një nga markat e prodhimit të laptopave, desktopëve nga firma Sony (Soni). Në vitin 1998, Sony ishte firma e parë që prezantoi një model Pentium portabël shumë të hodhë. Që nga ajo ditë shumë firma të ndryshme kanë prodhuar gjëra të ngjashme me modelin e Sonit.

VAIO