Vahit Nasufi lindi më 9 gusht 1945 në fshatin VeleshtëStrugës, Maqedoni. Shkollën fillore e kreu në vendlindje, Normalen dhe Shkollën e lartë Pedagogjike në Shkup. Me shkrime filloi që nga bankat e shkollës fillore. Shkruan kryesisht poezi dhe prozë për fëmijë. Vahit Nasufi jeton dhe punon në Veleshtë. Është anëtar i Shoqatës së Shkrimtarëve të Maqedonisë që nga viti 1983.

Veprat Redakto

  • Valët e Drinit (1980)
  • Dallëndyshja dhe lisi (1984)
  • Kush ëndërron më bukur (1985)
  • E kam shok bilbilin (1987)
  • Koha e xixëllonjave (|1987)
  • Heshtja e gurit (1994)
  • Gjyshja i numëron yjet (1996)
  • Pesha e gurit - (1997)
  • Limat e lotë - (1997)