Valeria është një telenovelë xhiruar në Argjentinë në vitin 1987 shkruar nga Ligia Lezama, nëna e protagonistes.

Pati si protagonistë Mayra Alejandra e Juan Vitali.

Valeria, kur ishte 5 vjeçe, asiston në vrasjen e prindërve të saj nga Leonardo Andrade, armiku i tyre. 17 vjet më vonë Valeria transferohet në kryeqytet, ku dashurohet marrëzisht me Saverio Andrade, biri i vrasësve të prindërve. Ajo lufton deri në fund deri sa të hakmerret, dhe në fund dashuria e tyre do të triumfojë.

Kënga në versionin italian titullohet "Manifesto" kënduar nga Maurizio Vandelli. Pati gjithsej 135 seri.

AktorëtRedakto

Juan Vitali ... Luis Javier

Mayra Alejandra ... Valeria

Elvia Andreoli ... Deborah

Eloísa Cañizares ... Babú

Silvia Cichello ... Puny

Maurice Jouvet ... Leoncio

Luz Kertz ... Mariucha

Pedro López Lagar ... David

Rodolfo Machado ... Leonardo

Stella Maris Medrano ... Marilia

Edgardo Moreira ... Rogelio

Patricia Moreno ... Melania

Horacio Nicolai ... Honorio

Jean Pierre Noher

Fabián Pizzorno ... Alberto

Nya Quesada ... Roberta

Boris Rubaja ... Julián