Vaso Çubrilloviqi

(Përcjellë nga Vasa Qubrrilloviqi)

Vaso Qubrilloviq, (me shkrim qirilik Васо Чубриловић; me shkronja latine: Vaso Čubrilović) lindi më 14 janar të vitit 1897Bosanska Gradishka në Bosnje dhe vdiq më 11 qershor të vitit 1990Beograd, Serbi, ishte historian, politikan dhe akademik jugosllav, i dekoruar me dekoratën e federatës Jugosllave për praktikimin e Doktrinës së shenjt serbe.

Vaso Qubrilloviq

Qubrilloviq ishte një nga studiuesit jugosllav që kanë kryer studime për zhdukjen e shqiptarëve. Studimi i tij njihet me emërtimin Dëbimi i shqiptarëve (në origjinal deportimi i arnautëve)[nevojitet citimi]

Burim i të dhënaveRedakto


Shih edheRedakto