Versoix

komunë në Zvicër

Versoix, është qytet në Zvicër, shtrihet në kantonin Gjeneva.

Versoix
Qytet
noform
Administrimi
Shteti Flamuri Zvicra

Versoix gjindet në anën e djatht të liqenit «Léman» në mes të Gjëneves dhe «Nyon». Versoix është kumunë që kufizohet me kantonin e «Vaud» dhe Versoix . Kufizohet me kufirin e Francës. Në Versoix gjindet qendra sportive që eshtë madhe dhe quhet «Bécassière» aty ka pishina për fëmijë por edhe për të mëdhej, lojra dhe gjithëashtu restorante. Versoix ka shumë banor dhe është shumë i bukur.

GjeografiaRedakto

Versoix, është qytet në Zvicër, shtrihet në kantonin Gjeneva.

Versoix gjindet në anën e djatht të liqenit «Léman» në mes të Gjëneves dhe «Nyon». Versoix është kumunë që kufizohet me kantonin e «Vaud» dhe Versoix . Kufizohet me kufirin e Francës. Në Versoix gjindet qendra sportive që eshtë madhe dhe quhet «Bécassière» aty ka pishina për fëmijë por edhe për të mëdhej, lojra dhe gjithëashtu restorante. Versoix ka shumë banor dhe është shumë i bukur.

HistoriaRedakto

EkonomiaRedakto

Arsimi dhe kulturaRedakto

Ka disa shkolla ne Versoix këto janë:


shkolla e montfleury/Lachenal/Bon séjour/Ami argand dhe colombiéres por edhe ka shkolla private...

SportiRedakto

Ka disa sporta ne Versoix tennisi basketballi footballi por edhe Volley balli dhe kto sporta bëhën mas shumti në vendi që quhet "piscine des bécassières" dhe esht vend shum i bukur.

NgjarjetRedakto

TransportiRedakto

TurizmiRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto