Viçishti

fshat në Shqipëri, në Qarkun e Dibrës
(Përcjellë nga Vicisht)

Viçishti është një fshatkomunën Gjoricërrethin e BulqizësShqipërisë [1][2]. Përbehet nga katër lagje: Viçisht i Sipërm, Viçisht i Poshtëm, Golovishti dhe Izvira. Shtrihet buze lumit Drini i Zi dhe ndodhet ne një pozicion kodrinor përballë qytetit Dibër e Madhe.

Viçishti

Banoret e këtij fshat merren kryesisht me bujqësi, blegtori dhe frutikulture.

Ndodhet në një largësi 36 mile ose 58 km nga Tirana në vije ajrore.

Me dekretin nr 4799 date 28.01.1971, të Presidiumit të Kuvendit Popullor të Republikës Popullore së Shqipërisë është bërë pjesë e fshatit të bashkuar Gjorice. Me këtë dekret në rrethin e Dibrës, janë prishur lokalitetet Shupenze, Fushe Alie dhe Zerqan dhe janë krijuar fshatrat e bashkuar.


Shih edheRedakto


ReferimetRedakto

  1. ^ "Viçishti i braktisur, fshati pa rrugë dhe ujë të pijshëm". Ora News. 28 prill 2019. Marrë më 23 dhjetor 2019.[lidhje e vdekur]
  2. ^ "Viçishti i braktisur nga pushteti vendor e qëndror". mattv.al. 18 prill 2019. Marrë më 23 dhjetor 2019.