Visare Aliu

Visare Aliu lindi në Prizren14 Korrik 1980. Ajo është skenaristja e serialit të famshëm dhe të parit vendor pas luftës në Kosovë. Mbaroj studimet në Universitetin e Prishtinës, Fakulteti i Arteve, Dega Dramaturgji në vitin 2003. Aktualisht vazhdon studimet për master. Ajo ka qenë pjesë edhe e skenës teatrore në vend. Ka bërë dramatizimin e veprës së Shakespeare, Rikardi III me regji të Ilir Bokshit. Poashtu, ishte e angazhuar si dramaturge edhe ne shfaqjen, "Togeri nga Inishmori" të autorit Martin McDonaugh të cilën e inskenoi regjisori anglez Steven Wrentmoore në vitin 2003. Punoi si asistent regjie në shfaqjet: "Menaxheria e Qelqtë" me regji të Ilir Bokshit, "Vdekja dhe Vasha" me regji të Fatos Berishës etj. Visare Aliu aktualisht punon për Fondacionin e Kosovës për Shoqëri të Hapur.