Vishnja (pemë)

lloj i bimëve

Vishnja (lat. Prunus cerasus) është dru nga familja Rosaceae që i përket llojit Prunus, së bashku me qershinë dhe kumbullën. E përhapur është në pjesën më të madhe të Evropës dhe në Azinë jugperëndimore.

Tragender Kirschbaum.jpg

KarakteristikatRedakto

Pema e vishnjës është më e ulët se e qershisë rritet nga 4 deri në 10 metra lartësi fryti është i thartë dhe pak i idhët.

Shih edheRedakto