Viti i Elefantit (Arabisht: عام الفيل‎) është një ngjarje historike ku ndodhi në njëjtin vit ku lindi Muhammedi.

Ngjarja Redakto

Një etiopian me emrin Abraha me një elefantë shkoi ta sulmonte Mekën dhe deshi ta shkatërronte Qaben. Në Kuran thuhet se Zoti i shpëtoi mekasit duke i dërguar disa zogj duke i shkatërruar ata me gurë. Kjo ngjarje tregon se Allahu mund ta shpëtojë shtëpinë e tij nga ushtria e 600,000 elefantë duke i dërguar zogj.

Në Kuran Redakto

Kjo ngjarje u përmend në Kuran në suren e 105-të, surja El Filë që domethënë "surja e Elefantit" në shqip.

Shiko edhe Redakto