Këngën"Vlora-vlora" e ka krijuar kompozitori Thoma Nasi mbi poezinë patriotike të Ali Asllanit.Thoma Nasi emigroi si i ri në SHBA.Atje studjoi flautin,dirigjimin e kompozimin. Më 1920,në krye të orkestres frymore"Vatra",erdhi për të ndihmuar dhe për tu dhënë zemër luftëtarëve shqiptarë në mbrojtejen e trojeve atërore nga pushtuesit.Ka kompozuar këngë,pjesë për instrumente dhe orkestër,kurse kënga "Vlora-vlora";u bë në ato vite,dhe më vonë kushtrimore dhe shumë e njohur.