Vrulli i arit është një film i heshtur realizuar nga Çarli Çaplin në vitin 1925. Në këtë film të realizuar dhe një herë me zërin e Çarli-t në një version të vitit 1942, vihet re virtuoziteti dhe gjenia e Çaplin, në atë kohë një yll filmash Hollivudi.

Çaplin duke ngrënë këpucën e tij, gjëja e vetme e mbetur për tu ngrënë në filmin Vrulli i arit