Ky është Fjalori teknik i Wikipedias Shqiptare dhe përmban disa fjalë që përdoren tek softueri i Wikipedias. Ju lutem mos i ndryshoni fjalët edhe në qoftë se janë gabim, se këto përputhen me përkthimet siç janë tani. Në qoftë se mendoni se diçka duhet ndryshuar, vendosni një mesazh tek kuvendi.

 • Shqip - Anglisht
  • administruesi - administrator or sysop
  • aktivizo/çaktivizo - enable/disable
  • arnë - patch
  • burimi - source
  • dalje - logout
  • diskutim - talk
  • dritare - window
  • faqe - site
  • figurë përmbledhëse - thumbnail
  • fjalëkalim - password
  • fluturo - float
  • freskoj - update
  • gabim - error
  • fshij - delete
  • harroje - cancel
  • hyrje - login
  • jepni/ngarkim - upload
  • keni hyrë brënda - logged in
  • këshillë - tip
  • kopje - cache
  • kryeradhë - justify
  • kufiri - cut off
  • KUJDES - WARNING
  • kuti - box
  • kuti fluturuese - hoverbox
  • kërkim - search
  • kopje dhe ngjitje - copy and paste
  • kuti treguese - infobox
  • lidhje - link
  • lidhur - fixed
  • liroje/lirim - unprotect
  • lista mbikqyrëse - watchlist
  • llogari - account
  • mbishkrim - heading
  • mbroje/mbrojtje - protect
  • marrje/shkarkim - download
  • ndërfaqe - interface
  • ndryshuar - modified
  • ndërmjetse - proxy
  • nofka - nickname
  • pamje - skin
  • pyetje - query
  • përcjellë - redirected
  • përdoruesi - user
  • përmbledhje - summary
  • përputhje - match
  • prodhim - output
  • redaktim - edit
  • restauro - undelete
  • rikthe - restore
  • rregjister - database or log
  • seksion - section
  • skadenca - expiry
  • skedar - file
  • stampë/a - template
  • shfletues - browser
  • shikoni dhe - see also
  • shkoni - go
  • shënim - note
  • shërbyesi - server
  • shfajësimet - disclaimers
  • shtrirje - range
  • tabela e përmbajtjeve (TEP) - table of contents (TOC)
  • të gdhëndura - hardcoded
  • dosje - directory/folder
  • ushqyes - feed
  • yçkla - bugs
  • zbatues - executable
  • zhvillues - developer