Wikipedia:Wikimedians of Albanian Language User Group

"Wikimedians of Albanian Language User Group" ose "Grupi i përdoruesve - Wikimedianët e gjuhës shqipe" janë një grup përdoruesish i krijuar nga komuniteti shqiptar i projekteve të Wikimedia, të cilët janë të interesuar të rrisin cilësinë dhe sasinë e përmbajtjes dhe materialit multimedial në Wikipedia shqip. Ne synojmë ta bëjmë këtë përmes programeve arsimore, punëtorive dhe redaktimeve, garave në online/offline, partneriteteve GLAM në nivel rajonal në territoret e Ballkanit ku flitet gjuha shqipe.

ObjektivatRedakto

Që nga periudha Korrik-Dhjetor 2018 dhe më tej, jemi duke punuar në programet e mëposhtme:

Programi i EdukimitRedakto

 • formimi i bashkëpunimeve me institucione edukativo-arsimore;
 • rritja e mbështetjes në redaktimin e projekteve të Wikimedia;
 • përfshirja e nxënësve në projektet e Wikimedia;
 • rritja e sasisë së përmbajtjes në projektet e Wikimedia (veçanërisht Wikipedia dhe Wikimedia Commons);
 • përfshirja e mësimdhënësve në projektet e Wikimedia;

GLAMRedakto

 • formimi i bashkëpunimeve me institucione GLAM;
 • vetdijësimi i institucioneve GLAM për projektet Wikimedia si mjet mbështetës për misionin e tyre;
 • pasurimi i Wikipedia me përmbajtje të re;

Aktivitetet e hapura dhe OutreachRedakto

 • rritja e numrit të fotografive të lira të ndërlidhura me monumentet kulturore dhe natyrore të Shqipërisë dhe Kosovës në Wikimedia Commons;
 • rritja e numrit të artikujve në Wikipedia të ndërlidhura me këto monumente;
 • promovimi i misionit të Wikimedia-s dhe rritja e vetdijësimit për projektet e saja te shqipfolësit;
 • promovimi i konceptit të njohurisë së lirë;
 • rekrutimi i vullnetarëve dhe anëtarëve të rinj të komunitetit;
 • bashkëpunime me grupe përdoruesish në regjionin CEE (Evropa Qendrore-Lindore)

AktivitetetRedakto

AnëtarëtRedakto

Ju lutemi përdorni faqen e anëtarëve për të nënshkruar veten si anëtar i UG tonë.

KontaktRedakto