Xhamia Omer ibn El-Hatab (Spanjisht: Mezquita de Omar Ibn Al-Jattab) është xhami në Maicao, Kolumbi. Është xhamia e tretë më e madhe në Amerikën Latine. Kjo xhami është e vetmja xhami në rajon. Xhamia u ndërtua më 17 shtator 1997,[1] dhe u emërua pas halifes së dytë Omer bin Hatabi. Xhamia u dizajnua nga arkitekti iranianë Ali Namazi, u ndërtua nga inxhinieri Oswaldo Vizcaino Fontalvo, duke përdorur mermerë italianë për ndërtimin e saj.

Xhamia Omer ibn El-Hatab

Brenda xhamisë

Redakto

Në hyrje ka një sallë të madhe të hapur të zbukuruar me kaligrafinë arabe të përshtatur. Për më tepër, ekziston një sallë tjetër, më e madhe se e para, e përdorur nga njerëzit për lutje. Kjo është gjithashtu aty ku takohen për t'i dhënë fund periudhave të agjërimit. Tavani i kësaj dhome ka gdhendje të zbukuruar. Minarja dominon në pjesët e sipërme të strukturës.

Nën shkallët e mëdha që dalin nga xhamia ekziston një hapësirë për ndërmarrjen e të vdekurit para se të dërgohen në varrezat lokale të muslimanëve.

Referime

Redakto
  1. ^ "La Mezquita Omar Ibn Al Khattab, 10 años ligada a la historia de Maicao" [The Mosque of Omar Ibn Al-Khattab, 10 years linked to the history of Maicao]. El Informador (në spanjisht). 2007-09-17. Arkivuar nga origjinali më 3 mars 2016. Marrë më 2009-10-27.