Xhamia e Athinës ose Xhamia e Re është një projekt ekzistues nga viti 1890.

Që nga pavarësia e Greqisë më 1833 ishte ndërtimi i një xhamie centrale për myslimanët shqiptar e Greqisë në planifikim. Ndërtimi filloi në 2016. Nga 2017, ajo duhet të bëhet.

Ata do të zëvendësojë Xhamia Fethiye dhe Xhamia e Xhisdharaqit qe xhaminë më të pare në Athine.

ReferimetRedakto