Xhamia e Sylejmanies (tur. Süleymaniye Camii) gjindet në Stamboll të cilën e ka ndërtuar sulltan Sylejmani i Madhërishëm në vitin 1557. Arkitekt ka qenë shqiptari Mimar Sinani, i cili i ka fillu punimet në vitin 1550, varri i të cilit gjendet në anën verioore të xhamisë. Kjo xhami është e dyta për nga madhësia në Stamboll dhe njëra ndër objektet ndërtimore më të rëndësishme të Stambollit.

280pxPpamje e xhamisë

Arqitektura

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto