Xhamia Mbretërore ose Xhamia e Hynqarit (Boshnjakisht: Careva Džamija) është ndërtuar në vitin 1457 nga Isakoviq-Hranushiq për Sulltan Mehmet Fatihu II. Ajo u shkatërrua nga serbët në vitin 1993 gjatë luftës në Bosnjë. Xhamia ndodhet në Sarajevë, Bosnje dhe Hercegovinë dhe është një nga xhamitë e vjetra në Ballkan.

Xhamia e Hynqarit