Yes është një progressive rock bend i formuar në Londër në vitin 1968. Yes ia filluan si një progressive rock bend dhe kështu vazhduan gjatë viteve 1970. Sidoqoftë, në vitet 1980 ata filluan të anonin kah muzika pop rock, por gjithmonë duke ju qëndruar besnik ambicies dhe shkathtësive teknike të prog rock-ut. Në vitet 1990 ata e ndryshuan stilin sërish, këtë herë duke anuar kah symphonic rock. Përkundër shumë ndrrimeve të anëtarëve, disa ndarjeve të bendit dhe ndryshimeve të stilit, bendi ka qëndruar për 40 vite dhe ende vazhdon të ketë përcjellje të madhe. Sot Yes janë një ndër bendet më të sukseshme të progressive rock-ut.

Yes
Background information
OrigjinaLondër, Angli
ZhanretProgressive rock, symphonic rock, pop rock, hard rock
Vitet aktik19681980
19832004
2008 - prezent
LabeliAtlantic, Atco, Arista, Victory, Sanctuary, Eagle
Antar/ëtSteve Howe
Chris Squire
Alan White
Benoît David
Oliver Wakeman
Anëtarët e kaluarJon Anderson
Bill Bruford
Peter Banks
Tony Kaye
Rick Wakeman
Patrick Moraz
Geoff Downes
Trevor Horn
Trevor Rabin
Billy Sherwood
Igor Khoroshev
WebsiteYesworld

Anëtarët

Redakto

Anëtarët aktualë

Redakto

Anëtarët e mëparshëm

Redakto

Diskografia

Redakto

Studio albumet

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto