Ylli Baka është një nga këngëtaret më të mirënjohur të muzikës popullore jugore në Shqipëri.


JetaRedakto

Ylli Baka është lindur më 16 Maj 1969 në Tepelenë. Banon në Tiranë me familjen e tij. Ka qenë emigrant në Itali dhe Greqi,atje ku dhe ka hedhur hapat e para të karrierës së tij. Rininë e ka kaluar në Berat,ku ka bërë dhe shkollën e mesme, dhe më vonë në Memaliaj,Tepelenë. Ylli Baka nuk ka bëre shkollë për muzikën. Ai beri një kurs prej 4 vjetësh në Greqi. Profesorat e konsideruan zërin e tij per ne opera por ai nuk e pranoj dhe tentoj të vazhdonte me këngen popullore. Në vitet 1992 Ylli Baka ka ardhur në kontakt për herë të parë si këngëtar profesionist me publikun në dy koncerte, një në Tepelenë dhe një në Përmet. Më pas u largua në Greqi. Në vitin 1999 hapet një lokal i ri në Athinë në të cilin Ylli punonte cdo të djelë dhe cuditërisht lokali mbushej sa herë plot. Ylli punonte si këngetar edhe baterist. Atëherë këndonte këngë jo 100% popullore. Albumi i parë i Ylli Bakës titullohej "Fllad Jugu" i cili nuk u publikua dhe aq. Më vonë, në vitin 2004 Ylli Baka nxjerr në treg një album të ri me titullin "Kënget e vendit tim" me të cilin dhe ai fillon të njihet. Sot Ylli Baka është një nga zërat më të preferuar dhe një nga emrat më të njohur të muzikes popullore në të cilën përket zëri i tij dhe nuk e tradhëton atë zhaner. Ylli Baka gjatë sezonit dimëror ndodhet në koncerte, kryesisht jashtë shtetit, si në Europe në Amerike dhe në Australi. Kurse gjatë verës punon më tepër në Shqipëri.

Disa këngëRedakto

BurimetRedakto


Materiali i plotë dhe Biografia e Ylli Bakës ... LINK