Ylli Pango (lindur më 26 Mars 1952Tiranë Shqipëri) është psikolog shqiptar

Arsimi/KualifikimetRedakto

1965-1969 : Shkolla e Mesme e Përgjithshme “Qemal Stafa” – Tiranë

1969-1974 : Student në Universitetin e Tiranës, Fakulteti i Shkencave të Natyrës, Diplomuar për matematikë 5-vjeçar.

1981-1983 : Studime Pasuniversitare në psikologji, Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Shkencave Sociale

1989 : Kurse trainimi në Psikologji, Itali, (Bari, Romë)

1994-1995 : Studime Pasuniversitare (1-Planifikimi dhe adminstrim i arsimit 2- Psikoterapi – Universiteti i Bostonit. Programi i bursave Humphrey USA, program Profesional dhe Akademik (Programi i Shkëmbimit Fulbright)

Titujt shkencorëRedakto

1987 : Kanididat i Shkencave Psikologjike

1992 : Doktor i Shkencave Psikologjike dhe Pedagogjike

1994 : Profesor (titull shkencor)

Eksperiencat profesionale dhe anëtarësimet

1976-1983 : Lektor në Shkollë të Lartë & Mësues në Shkollë të Mesme

1983 : Studiues dhe Shef i Departamentit të Psikologjise dhe Pedagogjisë në Institutin e Studimeve Pedagogjike, Tiranë.

Pedagog i jashtëm i matematikës në Universitin e Tiranës. Lektor.

1992-1994 : Zëvëndës Ministër i Arsimit

Nënkryetar i Komitetit të UNCIEF-it, Shqipëri

1992-1994 : Zëvëndës President i Komisionit të Lartë të Kualifikimit Shkencor, Shqipëri

1997-1999 : Lektor, profesor i psikologjisë, Universiti i Tiranës

1997-1999 : Kryetar i Këshillit Drejtues të Radiotelevizionit Shqiptar

1999-2005 : Dekan i Fakultetit te Shkencave Sociale, Universiteti i Tiranes

2002 : Këshilltar politik i Presidentit të Shqipërisë

2005-2009 : Deputet i zgjedhur në zonën nr.38 Tiranë. Anëtar i Parlamentit të Shqipërisë.

Nënkryetar i Komitetit të Medias dhe Edukimit

2007-2009 : Ministër i Turizmit, Kulturës[1], Rinisë dhe Sporteve të Shqipërisë

2010 : Drejtor i Përgjithshëm i Agjencisë së Kërkimit, Teknologjisë dhe Inovacionit

PUBLIKIMET 1985-2010

1- Psikologjia e të menduarit të fëmijës, (1987)(130 faqe)

2- Metodat statistikore në psikologji (1985) (130 faqe)

3- Të fshehtat e kujtesës (1990) (210 faqe)

4- Amerika(1996) (200 faqe)

5- Psikologjia sociale (1998) (300 faqe)

6- Rrënoja(1994) (120 faqe)

7- Edukimi qytetar –edukim për demokraci(1999)

8- Prostitucioni- plagë e hapur e shoqërisë shqiptare. (2002)

9- Probleme të organizimit dhe metodologjisë së studimeve sociale dhe psikologjike.

10- Psikologjia e rinisë shkollore (Artikuj, studime, prezantime).

11- Plani i zhvillimit afatmesëm për sektorin e arsimit (drejtues i studimit). (1993)

12- Arsimi i mesëm në Europë. 1994.(Bashkëautor dhe autor i kapitullit “Arsimi i Mesëm në Shqipëri. Publikim i Këshillit të Europës (1992-1993)

13- Krim-Artikuj dhe Ese-2003 (130 faqe)

14- Psikoterapia(2004)- Manual për diagnostikimin dhe trajtimin e çrregullimeve psikologjike (870 faqe)

Rreth 500 artikuj dhe studime në fushën e psikologjisë, punës sociale, sociologjisë & edukimit.

Prof. Dr. Ylli Pango - Official site - Faqe zyrtare

ReferimeRedakto

  1. ^ "Albanian TV fined for showing harassment tape". B92 (në anglisht). 24 qershor 2010. Arkivuar nga origjinali origjinali më 26 qershor 2010. Marrë më 14 tetor 2010. (anglisht)