Ystad është qytezë në rajonin e Skånes. Sipas vitit 2010, Ystadi ka pasur 18.350 banorë.

Ystad
Qytezë
Teatri dhe shkolla në Ystad.
Teatri dhe shkolla në Ystad.
Popullsia
 • Gjithsej18,350

Demografia

Redakto

Në vitin 1658, popullsia e Ystadit ishte 1.600 dhe në vitin 1850, popullsia u rrit deri në 5.000. Në vitin 1890, popullsia u rrit deri në 10.000.

Transporti

Redakto

Qyteti është në linjën hekurudhore në mes Malmö dhe Simrishamn dhe ka shërbime hekurudhore në Kopenhagë nëpërmjet urës Øresund.

Sporti

Redakto

Sporti më popullarizuar në Ystad është hendbolli.

Njerëzit të njohur

Redakto
 • Robert Andersson, lojtarë në hendboll
 • Mattias Andersson, lojtarë në hendboll
 • Karin Ekelund, aktore
 • Lennart Geijer, politikan
 • Jim Gottfridsson, lojtarë në hendboll
 • Alexander Hansen, lojtarë në hendboll
 • Rolf Holmgren, aktorë
 • Gunnar Hökmark, parlamentar në BE
 • Ivar Jacobson, elektroingenjör
 • Ernst-Hugo Järegård, aktorë, artist
 • Bengt Magnusson, gazetarë
 • Gunnar Malmquist, astronom
 • Anna Q. Nilsson, aktore
 • Lina Nilsson, lojtarë në futboll
 • Fredrik Petersen, lojtarë në hendboll
 • Michael Saxell, kompozitor, producent, muzikant
 • Sebastian Seifert, lojtarë në hendboll
 • John de Sohn, producent i muzikës
 • Ehrling Wahlgren, shkrimtarë

Binjakëzimet

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto