Zadrima

rajon në Shqipërinë e Veriut
(Përcjellë nga Zadrimë)

Zadrima është një krahinë etnografike që shtrihet në rrafshultën homonime përvijuese e Ultësirës Perëndimore që shtrihet mes qarqeve të Shkodrës dhe të Lezhës. Në pjesën më të madhe të saj ka reliev fushor, me pak kodra e suka që nuk i kalojnë 100 m.[1] Është një fushë e sheshtë dhe shumë e ulët (20-25 m mbi det). Përshkohet nga lumi Gjadër. Qendrat kryesore të Zadrimës janë: Gjadri,Fishta,Dajçi, Pistulli, Shkezi,etj.

Referime

Redakto
  1. ^ Pepa, Simon (2003). Zadrima dhe bijtë e ndritur të saj. Shkodër: Camaj-Pipa. fq. 13–14. ISBN 9992756357.