operacionet ushtarake, zbulimi është eksplorimi i një zone nga forcat ushtarake për të marrë informacion rreth forcave armike, terrenit dhe aktiviteteve civile në zonën e operacioneve.

Marinsat e SHBA-së në një mision rikonstruksioni gjatë një stërvitjeje stërvitore në terren në 2003.

Llojet e zbulimit përfshijnë patrullimin e zonës lokale të operacioneve dhe patrullat e zbulimit me rreze të gjatë, të cilat janë detyra që zakonisht realizohen nga Rangers të Ushtrisë Amerikane, skautët e kalorësisë dhe specialistët e inteligjencës ushtarake, duke përdorur anije dhe nëndetësemarinës, avionë zbulimi, satelitë për të mbledhur inteligjencë të papërpunuar; dhe ngritjen e posteve të vëzhgimit. Për më tepër, spiunazhi është e kundërta e zbulimit, sepse spiunët punojnë si civilë në territorin e armikut.

Shiko edhe Redakto

Referime Redakto