Zef Gjeta agronom, profesor i asociuar dhe doktor i shkencave bujqësore, publiçist, autor tekstesh akademike si dhe iniciatori dhe botues i gazetës Humor Shkodran. Zef Gjeta është rizgjuesi i festës dhe ritualit të Karnavaleve të Shkodrës së bashku me grupe artistike dhe intelektuale të qytetit në Mars viti 1998 pas ardhjes së Demokracisë në Shqipëri.

JetaRedakto

Lindur më 28 janar 1967, në Shkodër

Formimi profesionalRedakto

 • Përfundoi Fakultetin e Agronomisë në Universitetin Bujqësor të Tiranës dhe ndoqi me sukses kualifikimin pas universitar në MAICh në Kretë të Greqisë me gradën Master.
 • Mbrojti doktoraturën pranë U.B.T.

Përvoja drejtueseRedakto

 • Punoi si specialist, kërkues shkencor pranë Institutit të Misrit dhe Orizit në Shkodër,
 • Drejtoi gazetën Humor Shkodran,
 • Ekspert kombtar pranë FAO - Organizata Botrore e Ushqimit dhe Bujqësisë, IFAD - Fondi Ndërkombtar për Zhvillimin e Bujqësisë, BB - Banka Botërore, VSO - Programi i Vullnetarëve të Përtej Detit, Zyra e Projekteve dhe Trajnimit të Biznesit në Dhoma e Tregtisë dhe Industrisë të Tiranës.
 • Anëtar i bordeve profesional:
 • Drejtori i Bordit të Besimit tek Instituti i Kërkimeve Rurale.
 • Anëtar i Këshillit Shkencor të Institutit të Misrit dhe Orizit pranë kolegut Ahmet Osja
 • Anëtar i Federatës Botërore të Gazetarëve të Bujqësisë
 • Lektor pranë Universitetit Bujqësor të Tiranës.

Botime shkencore dhe letrareRedakto

 • Autor i artikujeve shkencorë e divulgues si dhe bashkautor i librave shkencorë dhe në 13 punimeve të ndryshme si dhe njihet si hartues dhe zbatuesi i 36 projekteve bujqësore.
 • Autor i 10 librave humoristik
 • Autor i 11 librave në fushat e bujqësisë dhe zhvillimit të qëndrueshëm rural.
 • Autor i librit metodik "Cikli i Projektit" dhe njohës e praktikues i 3 gjuhëve të huaja.
 • Realizues i rubrikës së Ushqimit në Programin e Mëngjesit "Agon" në Albanian Screen TV.

ReferimeRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto