Zenel Hekali Shehu lindur më 17 shkurt 1904 në Hekal të Mallakastrës.

Vellezerit Eqerem Qamili Shehu dhe Zenel Hekali Shehu

Atdhetari i shquar dhe mësues shqiptar. Udhëheqës i kryengritjes së Fierit më 1935, pjesëmarrës aktiv në luftën antifashiste Nacional-çlirimtare.