Zhupania e Dubrovnikut dhe Neretvës

Zhupania e Dubrovnikut dhe Neretvës ( Dubrovačko-neretvanska županija )gjindet në pjesën më jugore të Kroacisë.

pozita gjeografike

GjeografiaRedakto

Ndarja administrativeRedakto

KomunatRedakto

Komuna Banorë
Blato 3.680
Dubrovačko Primorje 2.216
Janjina 593
Val Canali 8.250
Kula Norinska 1.926
Lastovo 835
Lumbarda 1.221
Mljet 1.111
Orebić 4.165
Pojezerje 1.233
Slivno 2.078
Smokvica 1.012
Ston 2.605
Trpanj 871
Vela Luka 4.380
Zažablje 912
Župa dubrovačka 6.663

DemografiaRedakto

HistoriaRedakto

EkonomiaRedakto

lidhje të jashtmeRedakto