Zhupania e Splitit dhe e Dalmacisë

Zhupania e Splitit dhe e Dalmacisë (Splitsko-dalmatinska županija ) gjindet në pjesën qendrore të Dalmacisë me qendër në Split në Kroacisë.

pozita gjeografike

gjeografiaRedakto

ndarja administrativeRedakto

demografiaRedakto

historiaRedakto

ekonomiaRedakto

lidhje të jashtmeRedakto