Zuvdijahodzic.gif

Zuvdi Hoxhiqi (Berisha) ka lindur në Guci, në vitin 1943. Ka kryer fakultetin e filologjisë në Prishtinë. Ka qenë zëvendës i drejtorit dhe kryeredaktorit të Qendrës “ INDOK” dhe i “ Tribunës” së Titogradit, zëvendës i redaktorit të “ Stvaranje”, kryetar i Këshillit drejtues të Qendrës për refugjatët e Malit të Zi.[1]

Është nënkryetar i SUBNOR-it dhe antifashistëve të malit të Zi. Kryeredaktor i revistës “ Kodi”, redaktor i revistës “ Almanaku”. Është anëtar i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Malit të Zi.

ReferimeRedakto

  1. ^ Zuvdija Hoxhiq (Berisha), Të gjtithë të mitë" Pdgoricë, 2017