Çakalli është kafshë gjitare grabitqare më e vogël se ujku, me qime të kuqërreme, që ushqehet zakonisht me ngordhësira dhe që nxjerr një angullimë të fortë.

Çakalli
Black Backed Jackal Masaai Mara April 2008.JPG
Çakall në Masaai Mara
Klasifikimi shkencor
Mbretëria:
Filumi:
Klasa:
Rendi:
Familja:
Gjinia:
Canis

në pjesë
Llojet

Golden jackal, Canis aureus
Side-striped jackal Canis adustus
Black-backed jackal Canis mesomelas

Jackals.png