Çaplina

Çaplina është qytezë dhe komunë në Bosnje dhe Hercegovinë. Ajo është e vendosur në Kantonin Hercegovina-Neretva ne Federatën e Bosnje dhe Hercegovinës. Čaplina është e vendosur në kufi me Kroacinë vetëm 20 kilometres (12 mi) nga Deti Adriatik.

Një foto panoramike e Çaplina (Mars 2015)

Vendbanimet Redakto

• Bajovci • Bivolje Bërda • Bobanovo selo • Crnići • Čapljina • Čeljevo • Doljani • Domanovići • Dračevo • Dretelj • Dubravica • Gabela • Gabela Polje • Gnjilišta • Gorica • Grabovina • Hotanj • Jasenica • Klepci • Lokve • Modrič • Opličići • Počitelj • Prćavci • Prebilovci • Sjekose • Stanojevići • Struge • Svitava • Ševaš Njive • Šurmanci • Šuškovo naselje • Tasovčići • Trebižat • Višići • Zvirovići

Demografia Redakto

Viti
Kroat
%
Boshnj.
%
Serb
%
Tjeret
%
Total
±%
Ref.
1948
15,699
71.08
2,670
12.09
3,717
16.83
22,086
[4]
1953
17,072
70.07
3,355
13.77
3,937
16.16
24,364
+10.3%
[5]
1961
15,444
60.46
5,630
22.04
4,076
15.96
393
1.54
25,543
+4.8%
[6]
1971
16,884
59.79
6,999
24.78
3,896
13.80
461
1.63
28,240
+10.6%
[7]
1981
13,931
53.51
6,830
26.23
3,467
13.32
1,804
6.92
26,032
−7.8%
[8]
1991
14,969
53.69
7,672
27.52
3,753
13,46
1,488
5.34
27,882
+7.1%
[9]
2013
28,122
+0.9%
[10]

Shumica relative etnike

Struktura etnike e komunes Çaplina, sipas regj. 1991 census
Vendbanimi Totali Kroat Boshnj Serb Jugosllav Tjeret
Bajovci 181 176 5 0 0 0
Bivolje Brdo 841 256 562 4 6 13
Crnići 50 50 0 0 0 0
Çaplina 7,461 3,067 2,191 1,267 707 229
Čeljevo 1,058 827 194 1 8 28
Doljani 365 357 0 5 0 3
Domanovići 1,270 326 727 186 21 10
Dračevo 630 582 0 41 0 7
Dretelj 576 508 53 3 11 1
Dubravica 7 1 3 3 0 0
Gabela 2,440 2,046 32 324 24 14
Gnjilišta 345 338 1 0 0 6
Gorica 456 380 65 1 4 6
Grabovina 947 817 29 57 29 15
Hotanj 275 178 93 0 4 0
Jasenica 165 1 157 0 0 7
Klepci 417 14 0 383 13 7
Lokve 587 0 395 192 0 0
Opličići 1,386 108 916 357 0 5
Počitelj 905 172 660 20 36 17
Prćavci 260 260 0 0 0 0
Prebilovci 174 1 0 171 0 2
Sjekose 169 146 10 12 0 1
Stanojevići 194 31 163 0 0 0
Struge 437 284 130 2 16 5
Svitava 319 317 0 0 0 2
Ševaš Njive 262 69 191 0 2 0
Šurmanci 403 354 47 0 2 0
Tasovčići 1,675 294 511 698 138 34
Trebižat 1,399 1,371 9 1 11 7
Višići 1,788 1,207 528 23 15 15
Zvirovići 440 431 0 2 0 7
total 27,882 14,969 7,672 3,753 1,047 441

43°06′57.5″N 17°42′13.4″E / 43.115972°N 17.703722°E / 43.115972; 17.703722

Referime Redakto